Belföld

Nagy tisztelettel tekint Orbán Németországra

Christian Wulff köztársasági elnökkel találkozott pénteken a magyar kormányfő Budapesten.

Magyarország minden területen hosszú távú együttműködésre törekszik Németországgal, az országra nagy tisztelettel tekint – közölte a kormányfő, amikor pénteken megbeszélést folytatott Christian Wulff német köztársasági elnökkel.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivőjének az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a találkozón a felek méltatták Németország és Magyarország szoros együttműködését az Európa előtt álló kihívások kezelésében.

Christian Wulff a nyolc tagból álló, úgynevezett Arraiolos-csoport tanácskozására érkezett a magyar fővárosba. A csoportot Ausztria, Finnország, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Németország, Olaszország és Portugália elnökei alkotják, de Schmitt Pál köztársasági elnök kezdeményezésére ez alkalommal meghívták Szlovénia államfőjét is.

A pénteki és szombati megbeszéléseken a közjogi méltóságok az uniós gazdasági együttműködésről, a kulturális sokszínűségről, továbbá az EU versenyképességet és foglakoztatást ösztönző stratégiájáról cserélnek eszmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik