Belföld

A Szebb Jövőért egyesület mellett döntött a bíróság

Azt mondják: nem garázdálkodtak Hajdúhadházon a szervezet tagjai.

Nem minősül garázdaság szabálysértésnek – ezt állapította meg pénteken a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Hajdúhadházon múlt pénteken szabálysértési őrizetbe vett öt aktivistájának ügyében. Mint arról beszámoltunk, a településen akkor már közel egy hete járőröző polgárőrök öt aktivistája aláírást gyűjtött a városban azoktól, akik azt szerették volna, ha marad a városban a járőröző egyesület. Ekkor vette őket őrizetbe a rendőrség, majd másnap a Debreceni Bíróságon gyorsított eljárásban született végzés. E szerint nem történt szabálysértés, a bíróság megszüntette ellenük az eljárást, és szabadlábra helyezte az öt aktivistát.

Akkor a döntést az érintettek és védőik tudomásul vették, a rendőrség fellebbezett. Pénteken a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon megszületett a másodfokú, immár jogerős végzés.

“A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság hatályában fenntartotta a Debreceni Városi Bíróság végzését, döntött arról, hogy a cselekmény nem minősül garázdaság szabálysértésnek” – tájékoztatta pénteken Figula Ildikó szóvivő a Független Hírügynökséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik