Belföld

A Jobbik most a rendőrök mellé állt

A párt általában tehetetlennek mondja a rendvédelmi szerveket, ám a mai tüntetés kapcsán melléjük állt.

A Jobbik teljes mértékben jogosnak tartja a rendvédelmi dolgozók követeléseit. Az ellenzéki párt szerint méltatlan az a helyzet, amelyet a kormány a közszolgálatban az elmúlt év során teremtett.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője a Parlament épülete előtt – a rendvédelmi dolgozók demonstrációjával egy időben – tartott ajtótájékoztatót. Ezen azt mondta: elhibázottnak tartják a reformnak, hatékonyságnövelésnek nevezett intézkedéssorozatot. Szerintük ez valójában “durván megrövidíti” a köztisztviselők, kormánytisztviselők, közalkalmazottak, rendvédelmi dolgozók még meglévő, minimális juttatásait, csorbítja jogaikat.

A képviselő a korkedvezményes nyugdíj megszüntetését érthetetlennek mondta. Ezzel kapcsolatban közölte, a Jobbik a hosszú távú megoldást a nyugdíjrendszer teljes átalakításában látja, egy az állam által működtetett egyéni számlás rendszerben. Mint mondta, ennek megteremtéséig azonban feltétlenül szükségesnek és ésszerűnek tartják a korkedvezményes nyugdíjba vonulás jelenlegi gyakorlatának megőrzését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik