Gazdaság

Átadták a “Tőzsdei Legek” díjakat

A Budapesti Értéktőzsde az idén is meghirdette a "Tőzsdei Legek" versenyét. A csütörtök esti díjkiosztón tíz kategória nyertesei vehették át a díjakat.

Az idén független tőkepiaci szakemberek döntése alapján “Az év legnagyobb származékos forgalmat lebonyolító kereskedő cége” Buda-Cash Brókerház Zrt. lett.

“Az év legnagyobb azonnali forgalmat lebonyolító kereskedő cégének” szánt díjat az ERSTE Befektetési Zrt. kapta meg.

“Az év legnagyobb részvénypiaci forgalomnövekedést elért befektetési szolgáltatója” elismerést a HAMILTON Tőzsdeügynökség Zrt. vehette át.

“Az év legjobb forgási sebességű részvénye” elismerést a Synergon Nyrt.-nek ítélték.

“Az év legnagyobb részvény-áremelkedést elért kibocsátója” is a Synergon Nyrt. lett.

“Az év legnagyobb forgalmat elért kibocsátója” díjat az OTP Bank Nyrt. vehette át.

“Az év tőzsdei hitelpapír kibocsátója” az Államadósság Kezelő Központ Zrt. lett.

“Az év legdinamikusabban fejlődő adatszolgáltatója” elismerést a Net Média Zrt.-nek adományozták.

“Az év elemző műhelye” a HVB Bank Hungary Zrt. elemzői csapata, míg a “A Tőzsde csapata” az OTP Bank Nyrt. menedzsmentje.

Két kategóriában megosztott győzelem született. “Az év befektetési szolgáltatója” díját az Equitas Broker Zrt. és az Inter-Európa Bank Nyrt. megosztva nyerte el. “A Tőzsde média díját” pedig szintén megosztva Berecz Anna és a Manager Magazin vehette át.


Mong Attila, a Manager Magazin főszerkesztője a díjat nem vette át. Mint mondta: az elismerést nagyra értékelik, ám az elmúlt évben olyan etikai kódexet fogadtak el – a New York Times mintájára -, amely kizárja, hogy díjat vegyenek át olyan cégtől, amellyel a lapban foglalkoznak.

Az Akadémia Klub dísztermében megrendezett eseményt Szalay-Berzeviczy Attila, a BÉT elnöke és Pál Árpád, a BÉT vezérigazgatója nyitotta meg, összegezve a tőkepiac 2006-os évét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik