Belföld

Vona mossa kezeit az antiszemitizmus ügyében

Lehet, hogy fogalmaztam sarkosan bizonyos dolgokban, de nem hiszem, hogy antiszemita kijelentéseket tettem volna – mondta a Jobbik elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Sem jutalomnak, sem büntetésnek, hanem tanulóleckének szánta a pártelnök a mezőtúri jobbikos összeköltöztetését a cigány származású politikusukkal – állította Vona Gábor az ATV-ben.

A radikális jobboldali párt elnöke szerint van abban valami felszabadító, ha egy ilyen helyzetből, nem a további gyűlölködés, hanem a közeledés irányába megyünk.

Kedden mindeközben kiderült, hogy miközben a vállalhatatlan kijelentései miatt arra kötelezte a pártelnök a cigányellenes kijelentéseket tett mezőtúri képviselőjüket, hogy a párt cigány származású politikusához költözzön három napra, utóbbiról kiderült, hogy ő pedig antiszemita kommenteket posztolt korábban.

Vona szerint ez már a hisztéria kategóriájába tartozik. Nem érez semmilyen személyes felelősséget az ilyen bejegyzésekért, és nyitott a nyilvános vitára. Nem érzi, hogy felelőssége lenne az antiszemitizmus terjedésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik