Belföld

Újabb ítélet született a Sukoró-ügyben

birosag(430x286).jpg (bíróság, törvénykönyv, mérleg, kalapács)
birosag(430x286).jpg (bíróság, törvénykönyv, mérleg, kalapács)

Ronald S. Lauder cégének 131 millió forint késedelmi kötbért kell fizetnie, mivel 533 napot késett a sukorói beruházás megvalósítási folyamatáról szóló beszámolóval.

Az ítélet jogerős. A Fővárosi Ítélőtábla tegnapi döntése kimondta, Lauder cége nem 356, hanem 533 napot késett a sukorói King’s City-beruházás beszámolójával, amit az állammal kötött szerződés szerint félévente meg kellett volna tennie – írja a Magyar Nemzet. Az elsőfokú döntést megváltoztatva az ítélet szerint az amerikai üzletember Laudernek a magánvagyonával kell kezeskednie cége, a KC Bidding Kft. kötelezettségeiért.

Lauderék már harmadszor vesztenek pert a Sukoró-ügyben: a Kúria 2012-ben semmisnek mondta ki a telekcsere-szerződést. 2014-ben egy washingtoni bíróság utasította el a befektetők keresetét, akik 100 milliárd forintra perelték a magyar államot, amiért az szerintük jogtalanul sajátította ki beruházásukat, így elestek a kaszinóépítés lehetőségétől.

A Magyar Nemzet emlékeztet: folyik egy másik per is, ennek keretében az állam 900 millió forint meghiúsulási kötbért követel Lauder cégétől. Az államot képviselő ügyvédi iroda jogásza, Bártfai Beatrix a lapnak elmondta: rendkívül kedvező ítélet született, a meghiúsulási kötbér iránti perben is irányadó lehet, hogy Laudernek saját vagyonával kell kezességet vállalnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik