Belföld

Fideszes alpolgármestert választatott Karácsony

Nyílt harcot jelent az MSZP-vel, hogy a PM segítségével Papcsák Ferenc korábbi helyettesét, a fideszes Rozgonyi Zoltánt választották alpolgármesternek Zuglóban – értesült az Index.

Hiába győzött tavaly a baloldal Zuglóban, mint arról beszámoltunk, elmérgesedett a vita Karácsony Gergely PM-es polgármester és a zuglói szocialisták között. Így történhetett meg csütörtökön, hogy a képviselő-testület fideszes alpolgármestert választott – derül ki az Index cikkéből.

A hírportál szerint az MSZP Rozgonyi ellen szavazott. A titkos szavazáson 12 igen, 8 nem és 2 tartózkodó szavazatot kapott Rozgonyi. A testületben ül még egy-egy jobbikos, LMP-s és civil képviselő, valamelyikük valószínűleg megszavazta Rozgonyit.

Mint azt korábban megírtuk, a főváros XIV. kerületében, ahol az országgyűlési és az önkormányzati választáson is leváltották a botrányairól elhíresült Papcsák Ferencet, a korábbi fideszes képviselőt és polgármestert, elmérgesedni látszik a helyzet a városrészt vezető Karácsony Gergely és az MSZP, különösen pedig a kerület egyik képviselője, a szocialista Tóth Csaba között.

Rozgonyi tisztsége azért lehet fontos a polgármester számára, mert nem akarja kiszolgáltatni magát folyamatosan a szocialistáknak. A polgármester így akarja elérni, hogy minél kevésbé tudják zsarolni az MSZP-sek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik