Belföld

Meghal a Belváros a bringás felvonulás idejére

Critical-Mass(18)(210x140)(1).jpg (critical mass, )
Critical-Mass(18)(210x140)(1).jpg (critical mass, )

A Margit-szigettől a Boráros térig, a Krisztina tértől a Városligetig mindent elfoglalnak szombaton a felvonuló biciklisek. Ha nem teker, inkább szálljon metróra vagy villamosra, mással nem lesz esélye közlekedni!

Nagy közlekedési nehézségekre kell felkészülni a szombati I Bike Budapest bringás felvonulás miatt – közölte a Magyar Kerékpárosklub pénteken. Ugyan a rendőrség, a BKK és 450 önkéntes szervező igyekszik biztosítani a város átjárhatóságát, ez nem igazán lesz lehetséges, mivel több tízezer résztvevőt várnak. A buszok és villamosok áthaladását, a gyalogosok átkelését és nagyobb csomópontokban az autósok átjutását is segítik majd.

Azt írják, a 15:30-tól 19 óráig tartó menet útvonala érinti a pesti alsó rakpartokat, a Dráva utcát, a Dózsa György utat, a Damjanich utcát, a Rottenbiller utcát, a Rákóczi utat, a Kossuth Lajos utcát, az Erzsébet hidat, az Attila utat, az Alagutat, a Lánchídat, a Széchényi teret, a Kossuth teret és a Margit hidat is (ld. a lenti térképen). Az útvonalon több helyen parkolási tilalom lesz. Egy csomó busz, pl. a 7-es buszcsalád a Szabadság hídon közlekedik majd, így azt tanácsolják, csak biciklivel, metróval vagy villamossal menjen be a belvárosba, akinek ez az igénye.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik