Belföld

Szegedi Csanád fizette Novák Elődöt

novák előd (novák előd, )
novák előd (novák előd, )

Hónapokon át kapott fizetést Brüsszelből a márciusban EU-zászlót égető Novák Előd és több, a kuruc.infóhoz köthető személy. A hvg.hu által megszerzett hivatalos kimutatások szerint a jobbikos Novák Elődnek az uniós pénzeket Szegedi Csanád pénzügyi keretéből utalták ki.

Két évvel ezelőtt öt hónapon keresztül kapott pénzt, összesen mintegy 3500 eurót, akkori árfolyamon közel egymillió forintot Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője Brüsszelből – írja hvg.hu. A Jobbikból hétfőn kilépő Szegedi Csanád EP-képviselő személyzetének fenntartására fordítható, havi 21 ezer eurós költségkeretéből történő kifizetéseket tételesen bemutató dokumentumon nemcsak Novák  Előd neve szerepel.

A listán olyan személyek is vannak, akiket korábban összefüggésbe hoztak a Kuruc.infó nevű szélsőséges, nyíltan rasszista, antiszemita portállal – írja a lap.

Novák Előd a hvg.hu-nak elismerte, hogy kapott Brüsszelből fizetést. Mint mondta, abban az időszakban Szegedi Csanád munkáját segítette asszisztensként háttéranyagok elkészítésével és sajtófeladatok ellátásával. „Klasszikus munkabérnek tekintettem ezt a pénzt, de már három éve nem kapom” – fogalmazott a jobbikos.

Novák korábban barátjának nevezte Szegedit, ám a viszony megromlott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik