Gazdaság

Magára találhat a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 358,63 pontos emelkedéssel, 19 396,19 ponton nyitott pénteken. Csütörtöki záró értékéhez képest 1,88 százalékkal erősödött.

Véget érhet az elmúlt két nap korrekciója, pénteken várhatóan újra emelkedni kezd a Budapesti Értéktőzsde indexe, a BUX, legalábbis a 10:30-kor kezdődő makroadat-közzétételekig – vélekedtek az elemzők.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője 0,8-1 százalékos pozitív tartományú nyitásra számít pénteken, mely után várhatóan emelkedő kereskedés tud majd kibontakozni.

Ez az emelkedés minden bizonnyal kitart majd 10:30-ig, amikor azonban fontos makroadatok közzététele kezdődik: fél tizenegykor a brit GDP felülvizsgált adatait publikálják, 11:00 órakor egy eurózónabeli gazdasági bizalmi indexet, 11:30-kor egy svájci gazdasági barométert közölnek, végül 14:30-kor az Egyesült Államok zárja a sort a személyes jövedelmek-kiadások
adataival – ismertette az elemző.

Illés László úgy vélte, elsősorban az OTP-nél jöhet emelkedés, akár a teljes csütörtöki veszteséget visszanyerheti a bankpapír.

A Mol éjfélkor közzétett első féléves eredményei a várakozásoknak megfelelnek, így ez önmagában nem befolyásolja majd érdemben a papír árfolyamát – vélekedett, hozzátéve azonban, hogy ennek ellenére – a kedvező hangulat miatt – várhatóan a Mol is emelkedni fog.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: csütörtökön valamiért „megijedt” a magyar piac, szinte egyedül a régióban. Az elemző szerint pénteken visszapattanás következhet, amit az is alátámaszt, hogy Amerika végül is emelkedéssel zárt.

Az elemző kismértékű pozitív nyitásra számít. Hozzátette: a trend felfelé mutat, de hirtelen esések bármikor elképzelhetők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik