Belföld

Selmeczi: Mutyi országot szeretnénk magunk mögött hagyni

A Klubrádió ügyében a Fidesz a leghatározottabban kiáll Magyarország jogrendje mellett - közölte Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője arra reagálva, hogy az MSZP-s Nyakó István kedden azt közölte: pártja szerint a Klubrádió "betiltását" a Fidesz megrendelésére "pártszolgálatosok" hajtották végre.

Selmeczi Gabriella az MTI-hez eljuttatott közleményében a Klubrádió ügyéről azt írta: “a külföldi és hazai nyomásgyakorlók” nem kevesebbet kérnek, mint hogy a hatályos magyar törvények és a tisztességes gazdasági verseny szabályainak ellenében valaki csak azért, mert ők támogatják, előnyhöz juthasson. Ez az összes európai egyezménnyel, az európai értékekkel szemben áll.

Ha valaki pályázik egy frekvenciára, akkor olyan ajánlatot kell beadnia, amellyel nyerni tud – hangsúlyozta a Fidesz szóvivője, hozzáfűzve, hogy “ha töredékét akarja fizetni, mint valaki más, akkor hiába állnak mögé a szocialisták vagy bárki a világ bármely tájáról, a hatóság nem hághatja át a magyar jogrend határait, és nem sértheti meg a tisztességes verseny szabályait. Ebben a versenyben a szabályok szerint kell nyerni, nem pedig politikai kapcsolatok révén.”

“Éppen ezt a mutyi országot szeretnénk végre magunk mögött hagyni” – írta Selmeczi, hozzátéve, hogy Magyarországon ma már a teljesítmény számít, nem pedig az, hogy a világ melyik sarkából, ki mellett mekkora hatalmak emelik fel a hangjukat.

Nyakó István korábban azt hangoztatta, hogy a Fidesz megrendelésére tiltották be a Klubrádiót. Az MSZP-s politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy az új médiatörvényt a Fidesz találta ki és fogadta el, ezért “hihetetlenül szánalmas és képmutató a jogszabályra hivatkozva házalni a szabad világ aggódó közvéleménye előtt. Szerinte a magyar sajtót fideszesek felügyelik, a közszolgálati médiát pedig irányítják is.

A kormánypárt által delegált tagokból álló médiatanács döntött arról is, hogy “az egyetlen közéleti politikai műsorokat sugárzó nem kormánypárti magyar rádió az eddigi frekvenciáján ne szólhasson tovább”- fogalmazott a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik