Belföld

Almát szedett, és fodrászüzletben fórumozott Gyurcsány

gyurcsány (gyurcsány, )
gyurcsány (gyurcsány, )

A DK-elnök a Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban tartott lakossági fórumon az országjáró körútjának első tapasztalatairól beszélt.

A foglalkoztatási nehézségeket, a fiatalok elvándorlását nevezte a térség legnagyobb gondjának Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. Mint a volt miniszterelnök az egyik vásárosnaményi fodrászüzletben tartott lakossági találkozón fogalmazott, Vásárosnaményban több gyár bezárt, kevesebb a vállalkozás, alig van foglalkoztató, „van egy elerőtlenedés, nem kétséges, hogy az emberek fáradtak, csalódtak, másra vágynak. Legalább arra, hogy meghallgassák őket”.

Gyurcsány hangsúlyozta, a kezdeményezés célja, hogy meghallgassák azokat az embereket, akik „nehezebb életkörülmények között élnek mostanában, és akikről mintha elfeledkezett volna az ország, vagy legalábbis a kormányzat”. Elmondása szerint a következő hetekben felkeresik az ország nehéz helyzetű településeit, megismerkednek az ott dolgozó családok hétköznapjaival. A pártelnök beáll közéjük dolgozni és velük is lakik majd, csak a hétvégéket tölti Budapesten.

A volt kormányfő a nap folyamán Tiszaadonyban a helyi játszótér javításában segédkezett, délután almát rázott és szedett egy kiskertben, este pedig Vásárosnaményban lakossági találkozón vett részt.

Szerdán a Borsod megyei Rakacára és Sajókazára látogat el Gyurcsány Ferenc, később pedig Heves, Nógrád, Békés és Baranya megyei településeket is felkeres majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik