Belföld

Orbán így érzi jól magát

Orban-Viktor(960x640)(10).jpg (Orbán Viktor)
Orban-Viktor(960x640)(10).jpg (Orbán Viktor)

A miniszterelnök nem tart attól, hogy a katolikus értékek nyílt védelmezése miatt szavazatokat veszít. Akkor érzi jól magát, ha úgy viselkedhet, ahogy most. Orbán Viktor erről egy spanyol napilapnak beszélt.

Orbán Viktor a minap Madridban tartott előadást a Katolikusok a közéletben című konferencián. Ebből az alkalomból készített interjút a miniszterelnökkel az ABC című spanyol napilap. A csütörtökön megjelent írásban a riportere megállapította: egyes médiumok mint fertőző beteget próbálják elszigetelni Orbán Viktort az európai vezetők körétől, olyan politikusnak nevezve őt, akinek túlságosan konzervatív és tekintélyuralmi beidegződései vannak. Az ilyen támadások viszont inkább serkentik, mint zavarják a kormányfőt – vélte a riporter.

Orbán Viktor szerint a magyar kormány és az Európai Unió közötti vita az alkotmányról a demokratikus vitának egy olyan “játéka”, amely normális az európai intézmények körében. Az államadósságról azt mondta, az folyamatosan csökken, az államháztartási hiány három százalék alatt lesz az idén és jövőre is, s bár a munkanélküliség csökken, nem olyan gyorsan, mint ahogy a kormány szeretné. Arra a kérdésre, igaz-e, hogy a miniszterelnök a bankárok mumusa, mint ahogy bizonyos európai médiumok állítják, így válaszolt: az adók szintje az európai átlag szintjén van, kivéve a bankokra kivetetteket, de Magyarország igazságosan kezeli a pénzügyi rendszert, nem olyan arrogánsan, mint ahogy állítják.

A riporter megkérdezte, a keresztény értékek nyílt védelmezésével nem érzi-e magát egy kicsit egyedül az európai vezetők között. Orbán úgy vélte, más keresztény vallású kormányfők talán azért beszélnek óvatosabban meggyőződésükről, mert attól félnek, hogy különben szavazatokat veszítenek.

“Én akkor érzem jól magam, ha úgy viselkedhetek, ahogy most, és a segítségemre van, hogy tudom, a szavazatok nagy részére is számíthatok” – mondta a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik