Belföld

Összefogna Szlovákiával Vona

Jó viszonyra kell törekedni Szlovákiával és Romániával a határon túli magyarok érdekeinek védelme mellett Vona Gábor szerint.

A Jobbik elnöke a Magyar Nemzet keddi számában megjelent interjúban kifejtette: fontos lenne a kelet-közép-európai országok valamiféle politikai tömörülése. “Én azt mondom, jó viszonyra kell törekednünk Szlovákiával és Romániával is, de azt sem várhatja el tőlünk senki, hogy a saját véreinknek, a határon túli magyaroknak az érdekeiért ne álljunk ki a lehető legkövetkezetesebben” – fogalmazott.

Vona Gábor szerint azonosak a problémák a kelet-közép-európai államokban, “sikeresebb lehet tehát az egyéni helyett a közös fellépés”. A Jobbik elnöke az LMP népszavazási kezdeményezéséről szólva elmondta: “nem fogunk ellene tenni semmit, jótékony szimpátiával figyeljük az eseményeket”. Mint mondta, ha arra jár, ahol aláírásokat gyűjtenek, még alá is írja.

Arra a kérdésre, hogy lesznek-e még jobbikos tüntetések Vona Gábor úgy felelt: “persze, az utcán leszünk. Nagyon szeretünk az utcán lenni.” Mint mondta, “fontos az emberek közé menni, úgy érzem, szemtől szemben a Jobbik a legerősebb a parlamenti pártok közül”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik