Gazdaság

Újabb ingatlanalap a BÉT-en

Ingatlanüzletben érdekelt cégek erősítik a hazai és a külföldi börzéket – derül ki a Világgazdaság összeállításából.

A Biggeorge’s-NV Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. kérelmezte a Biggeorge’s-NV 1. Ingatlanfejlesztő Befektetési Alap befektetési jegyeinek bevezetését – írja a Világgazdaság. Ez az első olyan zárt végű, nyilvános ingatlanalap, amelynél a PSZÁF lehetővé teszi újabb sorozatok kibocsátását, továbbá olyan ingatlanfejlesztő alapról van szó, amely nem kész ingatlanok megvásárlásával foglalkozik, hanem a fejlesztésekre összpontosít.

A Futureal csoporthoz tartozó Futureal Befektetési Alapkezelő Zrt. két alappal is jelen van már a BÉT-en. A Futureal 1. Ingatlanbefektetési Alap fejlesztésekre szakosodott, míg a Futureal 2. Madárhegy Ingatlanbefektetési Alap forgalmazóként ismert. A tőzsdén egyelőre kétszereplős az ingatlanos szekció: az évek óta jelen lévő BIF Nyrt. és a tavaly ősszel bevezetett Graphisoft Park papírjai forognak.


A harmadik tag az Orco Property Group lehet, amely tavaly novemberben jelentette be a tőzsdei megjelenését. A cég már ott van a prágai és a párizsi tőzsdén, és Varsóban is megjelenik – olvasható a lapban. A BÉT színesedése mellett más országok tőzsdéin is feltűnnek magyarországi szereplők. Londonban vagy Bécsben – vagy akár mindkettőben – egyszerre megjelenhet a TriGránit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik