Belföld

Két magyar egyetemi képzés a legjobb száz között

A Közép-európai Egyetem (CEU) politikatudományi és filozófiai képzése szerepelt a legjobban.

Öt magyar egyetem került fel a brit Quacquarelli Symonds legfrissebb, 2013/2014-es tematikus világrangsorára. A legjobb eredményt az idén is a Közép-európai Egyetem (CEU) politikatudományi és filozófiai képzése érte el, amely a világ száz legjobbja közé jutott – számolt be az eduline.hu.

A CEU mellett a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem – oktatási programjai kerültek fel a kétszázas tematikus rangsorokra.

A CEU-nak két képzését: a filozófiait, valamint a politikatudomány és nemzetközi kapcsolatokat sorolták az 51-100. helyre. A modern nyelvtudományi képzések rangsorában a Szegedi Tudományegyetem a 101-150., míg a Debreceni Egyetem a 151-200. helyen szerepel.

A matematikai képzések listáján a Eötvös Loránd Tudományegyetem a 151-200., ugyanezen a helyen az informatikai és építőmérnöki képzések rangsorában a Műegyetem képzése képviseli a magyar felsőoktatást.

A világ vezető egyetemei közül a Cambridge a tematikus lista nagy nyertese: a harminc tematikus rangsor közül 27-ben jutott a legjobb tíz közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik