Foci

Loki, ETO: előnyre fel!

Mind a Debrecen, mind a Győr előnnyel zárná a mai Európa Liga-selejtezőt, hogy nyugodtan utazzon a visszavágóra.

A Debreceni VSC-TEVA a bolgár Liteksz Lovecs együttesét fogadja Nyíregyházán, 19 órától. Tizenöt busz szervezett keretek között megy a szabolcsi megyeszékhelyre, a többi Loki-drukker egyénileg. Egy biztos, várhatóan telt ház lesz a találkozón. A Loki egy laza 6-2-es győzelemmel melegített a mai összecsapásra, a szenvedő fél a Kecskemét volt szombaton.

– Nem hinném, hogy tartanunk kellene a bolgároktól – mondta Bernáth Csaba, a hajdúságiak játékosa a loki.hu oldalnak. – Egészséges önbizalommal várjuk a meccset, szerintem vagyunk olyan jók, hogy továbbjussunk. Az első találkozó nagyon fontos, mert ha itthon nem nyerünk, a visszavágón nehéz dolgunk lesz. A helyzetkihasználásunkon mindenképpen javítanunk kell, mert a Basel ellen is megvoltak a lehetőségeink, de akkor kimaradtak.

Biztató lehet, hogy a hétvégén, a Kecskemét ellen belőttük az adódó lehetőségeket. A Liteksz ellen is támadni szeretnénk, de nem fejetlenül. Lényeg, hogy minél többet birtokoljuk a labdát. Jó lenne, ha már az elején betalálnánk, és persze az is, ha ez nem csak egyszer sikerülne. Gólt semmiképpen sem szabad kapni, azon leszünk, hogy ne kerüljünk hátrányba – adta ki az ukázt Bernáth Csaba.

A Győri ETO FC az ETO-Parkban 21 órától látja vendégül a horvát Dinamo Zagreb csapatát, ahol frissen kinevezett vezetőedző, Halihodzic ül majd a kispadon. A Győr 2-1-re kikapott a hétvégi bajnokin a Vasas otthonában.

– Van egy kis probléma a riválisunknál, de ettől még nagyon jó csapat, a legjobb horvát klub lesz az ellenfelünk – mondta Lazar Stanisic az nb1.hu portálnak. – Két nagyon nehéz meccs vár a csapatra, de az első, hazai találkozót meg kell nyernünk, lehetőleg minél több góllal, kár, hogy azon nem léphetek pályára. Győznünk kell, hogy előnnyel tudjunk Zágrábba utazni. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy bejussunk az Európa Ligába – mondta a szerb védő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik