Belföld

„EU-bomlasztást” kér számon a DK

Egy orosz tisztviselő azt nyilatkozta, hogy az EU bomlasztásában Magyarország az oroszok szövetségese. A párt ezt kérné számon a Fidesz EP-képviselőin.

Nyílt levélben fordultak a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselői fideszes kollégáikhoz azután, hogy két napja az orosz Nemzeti Stratégiai Intézet nemzetközi programjainak igazgatója azt nyilatkozta az orosz állami tévében, hogy „megvannak a szövetségeseink az Európai Unió bomlasztásához, például Magyarország”.

A DK szerint a liberális demokrácia tagadásával, a paksi atomerőmű orosz finanszírozásával, az Oroszország elleni szankciók ellenzésével az Orbán-kormány hazánkat Oroszország falovává tette az EU-n belül. „Orbán hangzatos kardcsörtetéssel jelentette ki, hogy Brüsszel nem lehet az új Moszkva, mára azonban kiderült, hogy csak azért nem, mert ő a régi Moszkvához ragaszkodik” – írják. „Magyarország eddig is rengeteget nyert az európai uniós tagsággal,a magyar kormány mégis a fegyveres konfliktust előidéző, éppen összeomlásban lévő Oroszországhoz akar igazodni” – áll a DK-s közleményben.

A párt arra kíváncsi a Fidesz EP-képviselőitől, hogy „miért asszisztálnak egy olyan politikához, amely megrontja együttműködésünket az Európai Unióval, a tagállamok többségét és az USA-t pedig gyanakvóvá teszi Magyarországgal szemben”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik