Belföld

Törésvonal Kövér és Lázár közt

A parlament elnöke szerint közelebb jutottunk ahhoz, hogy ez létezzen, de nem akarja felvenni a kesztyűt a miniszter ellen.

Kövér László házelnök hétfőn a Hír TV műsorában arról beszélt, hogy szeretné, ha a Fideszen belüli kommunikáció visszatérne a régi mederbe, senki nem táplálna felesleges bizalmatlanságot a másikkal szemben és senki nem gyanúsítaná meg a másikat olyan szándékkal, amely nem létezik. Kövér ezt azután mondta, hogy Lázár János a Figyelőben múlt héten arról beszélt: „jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti vagy végzi ki”.

A házelnök figyelmeztetésnek tartja Lázár kijelentését, azt azonban ő ugyanígy mondhatná a „fiatal harcosoknak” is, ha „felvenné a kesztyűt” vagy úgy látná, hogy „ez egy értelmes vita”. Lázár kijelentését azonban nem hajlandó magára venni. Kövér hozzátette, hogy ha eddig bárki megkérdezte tőle, ő tagadta, hogy létezne ilyen törésvonal, de most már „közelebb jutottunk ahhoz, hogy létezzen, mert ami egyszer kimondatott, az a valóság dimenziójába belépett” – fejtette ki.

A politikus nyomatékosította, hogy számára a lojalitás az egyik legfontosabb politikusi erény. „Lehet, hogy követtünk el hibákat, Pokorni Zoltán az eredeti megfogalmazásával vagy én, amikor próbáltam hűteni a kedélyeket. De a lojalitás vezetett bennünket, nem az ártó szándék” – mondta, utalva Pokorni Zoltán Fidesz-alelnöknek az “urizálást” elutasító megszólalására. Szerinte Pokorni olyan véleménynek adott hangot, ami a párt tagságában és a szimpatizánsok körében létezik, jóllehet szerinte igenis lehet valakinek olyan vagyona, melyet tisztességes munkával, vállalkozással, az eszével szerzett.

Kövér az azóta elvetett internetadót „jó gondolatnak” nevezte, de úgy látja, azt nem volt idő előkészíteni kommunikációs szempontból. A drogteszt szerinte „egyelőre nem tűnik sem szimpatikus ötletnek, sem célravezetőnek”. A vasárnapi pihenőnap szabályozását viszont támogatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik