Belföld

Csodálatos kormányérvek a fizetős M0-s mellett

parlamenti ülés (parlamenti ülés)
parlamenti ülés (parlamenti ülés)

Fónagy János szerint az ellenzék agresszivitása fogja elriasztani az embereket attól, hogy felmenjenek az autópályákra.

Erős mondatok hangzottak el a parlament kedd reggeli villámülésén, melyet az MSZP hívott össze, a Fidesz és a KDNP azonban bojkottálta azt. A szocialista, jobbikos, LMP-s és független képviselőkkel mindössze a KDNP-s Rubovszky György és három államtitkár nézett szembe – írja az Index.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Fónagy János reagált az ellenzéki felvetésekre, felszólalását azonban elnyomta a képviselők hangos nevetése. Fónagy szerint megtakarítást jelent az intézkedés és több százezer családon segítenek, mert csupán havi 400 forintért használhatják az úthálózatot. Két gombóc fagyi árával kell hozzájárulni a költségvetéshez, ezt a budakesziek is ki fogják bírni – szegezte Fónagy Szél Bernadett képviselőnek. Az ország nagy része jól jár a javaslattal – vélte és hozzátette, hogy az emberek az útdíj bevezetése után is használnák az utakat, de lehet, hogy majd azért nem mennek fel az autópályákra, mert visszatartja őket az ellenzék agresszivitása.

 Üresen tátongó padsorok – a kormánypártiak nem mentek el az ülésre.
(MTI / Soós Lajos)

Kedden délben újabb rendkívüli üléssel folytatódik a parlament munkája, ott az Áder János államfő által visszadobott törvényeket szavazzák meg újra, már a kormánypárti képviselők részvételével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik