Belföld

Jobbik: a delegációs teremben is szedjék le az EU zászlaját

A Jobbik üdvözli, hogy Kövér László, az Országgyűlés elnöke a képviselői irodaházról is eltávolíttatta az Európai Unió (EU) lobogóját.

Erről a párt szombaton tájékoztatta az MTI-t. Közleményükben azt írták: az Országgyűlés a nemzeti szuverenitást megtestesítő legfőbb népképviseleti szerv, így ott különösen indokolatlan egy idegen zászló, pláne egy olyan “birodalomé”, amely “a nemzetállamok felszámolására törekszik”.

Kiemelték: a Jobbik javaslatára cserélték le az uniós zászlót az Országház homlokzatán székely zászlóra, a plenáris ülésteremben és most az irodaházon magyar lobogóra. A Jobbik azonban továbbmegy: a párt a Parlament legrangosabb tárgyalóterméből, a delegációs teremből is szeretné eltávolíttatni az EU zászlaját és javasolják, hogy címeres magyar zászlóra cseréljék a mostani trikolórokat.

Ahogyan tegnap megírtuk: Szél Bernadett, az LMP társelnöke Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a képviselői irodaházról eltávolították az uniós lobogót. Kövér László házelnök ugyanis csak olyan helyeken engedi az EU-s zászló kifüggesztését, ahol unióval kapcsolatos tevékenység folyik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik