Belföld

Deutsch hiába csiripel

A világ legfontosabb vezetői csak két magyart követnek a Twitteren. Nem a Fidesz legdigitálisabb politikusát.

Egy multinacionális PR-cég, a Burston-Marsteller 647 állam- és kormányfő, valamint külügyminiszter Twitter-fiókját vizsgálta. Azt nézték meg, kik követik őket, kiket követnek ők. A listán természetesen nem szerepel Áder János, Orbán Viktor és Szijjártó Péter, mivel ők nem kommunikálnak a világgal tweetekben – írja a VS.hu.

A 4 ezer fős lajstromra így csak Andor László volt és Navracsics Tibor jelenlegi uniós biztos került fel a magyar politikusok közül, noha egyikük sem olyan aktív, mint Deutsch Tamás. Az idehaza Csányi Sándor OTP-vezér óta Twitter-huszárként emlegetett fideszes EP-képviselőt egyetlen vezető politikus sem követi.

Andor László tábora 17 ezres, Navracsics Tibort még négyezren sem követik. Ez a világ vezetőinek érdeklődésében is tükröződik. Az ő listájukon Andor a 475., Navracsics a 907. Ezt a pozíciót úgy érték el, hogy a világ legfontosabbnak tartott irányítói közül Andort 21, Navracsicsot pedig 12 jelölte be. Obama amerikai elnököt a világ vezetőinek egyharmada követi. Azt is listázták, hogy a világ vezetői melyik médiára figyelnek. A The New York Times, a Reuters és a CNN vezet csiripelésben a potentátoknál.

Twitterezik már az angol királynő is. 88 évesen II. Erzsébet néhány magyar politikussal ellentétben élénken érdeklődik a modern technika iránt. Az uralkodó az „Információs kor” című kiállításról, a @BritishMonarchy oldalon elküldte első üzenetét.  „Megtiszteltetés számomra, hogy megnyithattam az Információs kor kiállítást ma a @ScienceMuseum-ban és remélem, hogy tetszeni fog az embereknek. Elizabeth R.”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik