Belföld

A DK és az Együtt a paksi dokumentáció nyilvánosságát követeli

A paksi erőmű bővítésével kapcsolatos dokumentumok teljes nyilvánosságát akarja a Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt. Az ellenzéki pártoknak az Orbán-Putyin megbeszélések sem tetszenek.

“Orbán Viktor fejezze be a titkos telefonbeszélgetések és szerződéskötések politikáját” – közölte a DK. A párt biztos abban, hogy ismét a miniszterelnök körüli cégek járnak jól a beruházással, “megint jön a lopás, a mutyi”. Gyurcsány Ferenc pártja kifogásolja, hogy nem lesznek közbeszerzések, és azt is, hogy a megelőző tanulmányoktól a kifizetésekig mindent titkosítani fognak, miközben a beruházás költsége a 10-12 milliárd eurót is elérheti. A képviselő ebben az elmúlt huszonöt év legnagyobb korrupciós lehetőségét látja.

Hasonlóan látja a paksi bővítés körüli dolgokat az Együtt is. Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a kezdetektől ellenzik a Paks 2 beruházást, mert annak megépítése drága, csakúgy, mint az általa termelt energia. Ellenzik azért is, mert évtizedekre eladósítja Magyarországot, orosz függőségbe taszít, ráadásul társadalmi vita és mindenféle egyeztetési folyamat és hatástanulmányok nélkül döntött róla Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik