Belföld

Jön a hideg

dér, zúzmara, fagy (dér, fagy, )
dér, zúzmara, fagy (dér, fagy, )

Enyhe borongós hétköznapok után pénteken érkezhet a januárban megszokott hűvösebb idő.

Hétfőn folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, eleinte keleten, északkeleten fordulhat még elő szitálás, gyenge eső, napközben azonban több helyen felszakadozik a felhőzet. Reggel főként a Duna vonalában és attól keletre pára, köd kialakulhat. Gyengül a légmozgás. Hajnalban 3-8, délután 7-12 fok várható.

Kedden többnyire borongós idő várható, reggelre többfelé képződik pára, illetve köd, mely napközben is tartósan megmaradhat. Legfeljebb szitálás fordulhat elő. Gyenge, a Dunántúlon mérsékelt lesz a délies szél. A fagymentes hajnalt követően délután 5-10 fokra melegszik fel a levegő.

Szerdán is borongós, nyirkos időre van kilátás tartós pára-és ködfoltokkal. Gyenge lesz a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2, 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 8 fok között alakul.

Csütörtökön is hasonló időjárásra számíthatunk, de a nyugati országrészben már megélénkülhet a déli, délkeleti szél. Péntekre egy hidegfront hozhat elszórt csapadékot és szélerősödést. Szombat hajnalra fagypont alá hűlhet a levegő.Vasárnap szórványosan zápor, hózápor előfordulhat.

Eközben Amerikában…

Minden relatív: Amerikában a hozzánk érkező hideget áldott tavaszként értékelnék számos állam lakói. Egy anticiklon egyenest az Északi-sarkról importál hideg levegőt Amerikába és Kanadába, ezért aztán sorra dőlnek meg a hidegrekordok, és Quebecben, Torontóban -30,-40 fok körüli hőmérsékleteket mértek, New Yorkban 45 centis hó hullott. De a hideg eljutott egészen a Mexikói-öbölig, nem maradt meg az északibb területeken. Ezekhez képest a mi 0-2 fokunk igazán bagatell tétel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik