Belföld

Közös uralkodó az EU-val?

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) az Osztrák-Magyar Monarchia mintájára alakítaná át az Európai Uniót.

Fricz Tamás CÖF-alapító közölte, a közösség vezetőinek elküldik javaslatukat, amely szerint közös irányítás alá kerülne a külügyi, a hadügyi és a pénzügyi adminisztráció; ez nem jelentene föderációt, mert egyéb területeken, a szubszidiaritás jegyében, éppen decentralizálni kellene a döntéshozatalt. A politológus azt mondta, hogy az EU krízisének oka az identitás- és demokráciahiány, illetve a gigantikusra nőtt bürokrácia.

Az átalakítás elősegítené közös célok megfogalmazását, így az európai identitás kialakulását, mert az unió a külső, a világ többi része felé irányuló politikáját hangolná össze a közös külüggyel és hadüggyel, a közös pénzügyek segítségével pedig fel lehetne lépni a globális pénzügyi csoportok spekulációs támadásaival szemben. Ugyanakkor vissza kell fogni az uniós bürokrácia túlhatalmát és a feladatok felét visszaadni nemzetállami hatáskörbe – tette hozzá Fricz Tamás.

Csizmadia László, a CÖF másik alapítója úgy vélte: az európai parlamenti választások után megfogalmazható fő üzenet az, hogy “az Európai Unió irányítói végre vegyék tudomásul azt, hogy a nemzeteknek van uniója és nem az unió elitjének vannak kiszolgáltatott nemzetei”. Céljaik megvalósításáért nem zárta ki egy európai békemenet megszervezését sem.

Kész a Nemzeti Társadalmi Szerződés

A CÖF és a Szellemi Honvédelmi Mozgalom nemzeti konzultációja, országjárása nyomán elkészítették a Nemzeti Társadalmi Szerződést, amit elküldenek a kormányzatnak. Ebben azt javasolják, hogy a kormány támogassa a külhoni magyarság autonómiára irányuló törekvéseit, illetve törekedjen arra, hogy a civileket bevonja az őket érintő jogalkotásba.

Szeretnék, ha a kabinet erősítené a nemzetállami szuverenitást és megakadályozná a globális piacnak az állam elfoglalására irányuló törekvéseit. Harcoljon az antiszemitizmus, a rasszizmus, a keresztényellenesség ellen és támogassa a gyermekvállalást, a magzati életet illesse meg a védelem – sorolta a kormányzatnak szóló javaslataikat a CÖF-alapító.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője azt mondta, új európai alkotmány kell, a nemzeti identitás erősítése, az idősek, szociálisan rászorulók és fogyatékkal élők védelme, a kisebbségi jogok érvényesítése érdekében.

Újságírói kérdésre válaszolva Fricz Tamás úgy vélekedett: amennyiben valósak azok a sajtóhírek, miszerint Bajnai Gordon a Bilderberg-csoport dániai találkozóján valóban Magyarország gyengítését szorgalmazta, akkor a személye nemzetbiztonsági kockázatot jelent és nincs helye a közéletben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik