Belföld

„Tóbi” mindent a pártépítésnek rendelne alá

Nem vállalt kormányzati feladatot és mindenkivel megtalálja a közös hangot Tóbiás József, akivel a Magyar Szocialista Párt következő elnökeként számolnak - írja a Népszabadság.

Az MSZP-ben csak „Tóbi”-ként emlegetik a politikust, aki a legesélyesebb és lehet, hogy az egyetlen jelölt a párt vezetésére. Soha nem volt rivaldafényben, és javára írják, hogy nem töltött be kormányzati pozíciót, inkább a párt és a parlamenti frakció működésével volt elfoglalva.

Tóbiás 2010-ben alig jutott be az országgyűlésbe, a pártlista 36. helyén szerepelt, az idei választáson viszont már a harmadik helyen indították. A pártban vezető szerepet betöltő negyvenes generáció tekintélyes alakja, akire leginkább hallgatnak pártügyekben a Népszabadság szerint. A kampányban is aktív volt, részt vett a választási program kidolgozásában is. Egyéni jelöltként azonban nem volt sikeres – a lap felidézi, hogy ötször jutott az országgyűlésbe, de minden alkalommal listáról.

A 168 órában tegnap megjelent interjúrészletben Botka László választmányi elnök is Tóbiás Józsefet biztosította támogatásáról, azt mondta, hogy a pártépítés neki való feladat, míg Botkát inkább a kormányzás tervének kidolgozása foglalkoztatja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik