Gazdaság

Megduplázódott a Danubius vesztesége

A Danubius Hotels Rt. csoportszintű adózás előtti vesztesége 1,751 milliárd forint volt 2005 első negyedévében, szemben az előző év azonos időszakának 892 millió forintos veszteségével.

A jelentés szerint a csoport 7,37 milliárd forint árbevételt ért el az év első három hónapjában, 5,4 százalékkal többet, mint a bázisidőszakban, az üzemelési költségek azonban ennél kissé nagyobb mértékben, 5,8 százalékkal 7,78 milliárd forintra nőttek. A bevételek 380 millió forintos növekedéshez az újonnan konszolidált Lángasztronómia társaság 337 millió forinttal járult hozzá és növekedett a magyar, cseh és román leányvállalat bevétele is. A csoportszintű bevétel alakulására azonban a szlovák vállalat 71 millió forintos elmaradása negatívan hatott.

Az első negyedéves árfolyam veszteség 160 millió forint volt, szemben a tavaly azonos időszaki 585 millió forintos nyereséggel.

A pénzeszközök állománya 866 millió forinttal csökkent, mivel több mint 2 milliárd forint hitelt törlesztett a csoport. A tárgyi eszközök 5 milliárd forintos növekedése mögött a Gundel bevonása, illetve az elvégzett rekonstrukciós munkák állnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik