Gazdaság

Negyedével növelte profitját a TV2-csoport

A magyar TV2-csoport amerikai számviteli szabályok szerint készített, nem auditált, nettó árbevétele 4,96 milliárd forint volt az első negyedévben, ami az előző év azonos időszakához képest 22 százalékos növekedést jelent.

A TV2 kereskedelmi televíziót működtető MTM-SBS Rt. tulajdonosa, az SBS Broadcasting bevételeinek több, mint 11 százalékát adja a magyar TV2-csoport, amely magába foglalja a TV2 kereskedelmi televíziót, a produkciós Interaktív Kft-t és közvetve a telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó Telefor Kft-t.

A közlemény szerint a csoport az első negyedévben annak ellenére növelni tudta bevételeit, hogy ebben az időszakban is csökkent a napi fogyasztási cikkek szektorának hirdetési kedve.

Az amerikai és európai tőzsdéken egyaránt jegyzett társaság EBIDTA szerinti – amortizáció, értékcsökkenés, kamat és adózás előtti – eredménye az első negyedévben 77 százalékkal, 8,1 millió euróra nőtt éves összevetésben.

Az SBS újonnan indított televíziói, valamint a felvásárlásai miatt még közel 3,09 millió euró vesztséget könyvelt el, ez azonban 21 százalékos éves csökkenést jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik