Gazdaság

Elégedetlenek a kormány ajánlatával a fuvarozók

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) fuvarozói érdekképviseletekhez eljuttatott új megállapodástervezete sem elégíti ki a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) június 18-ai országos küldöttközgyűlésének határozatát – írja pénteki számában a Világgazdaság.

A lap Karmos Gáborra, a szervezet főtitkárhelyettesére hivatkozik, aki szerint ezért augusztus 10-ére a szervezet rendkívüli elnökségi ülést hívott össze. Szanyi Tibor, a GKM politikai államtitkára állítása szerint nem a tárca nem lépett vissza a korábbi ajánlatától, de arra koncentrálnak, hogy amiben meg tudnak egyezni most, állapodjanak meg, a továbbiakról pedig folytatják a tárgyalást.


Karmos szerint az új megállapodástervezet elfogadása nem javítaná érdemben a fuvarozók versenyképességét. Így ezt az MKFE elnöksége, illetve a demonstrációs bizottsága nem írhatja alá, hiszen a június közepi küldöttközgyűlésen kapott mandátuma csak az érdemi javulást segítő megállapodásra szól. Erre pedig július végét tartották kívánatosnak. Mivel pedig ez nem sikerült, az MKFE szűkebb vezetése a rendkívüli elnökségi ülés összehívása mellett döntött.


Nem kizárt, hogy a küldöttközgyűlésen a kormányzati tárgyalások irányítására megbízást kapott demonstrációs bizottságnak más feladatot adnak. A szakember hangsúlyozta, hogy az MKFE-nek nincs újabb követelése, csak a közgyűlési határozatban foglaltakhoz ragaszkodik. Nem adományt kérnek a kormánytól, hanem versenyhelyzetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik