Gazdaság

Nem lesz négypárti konszenzus a gazdaságpolitikáról

A Fidesz nem látja értelmét annak, hogy aláírja azt a gazdaságpolitikai konszenzust szorgalmazó nyilatkozattervezetet, amelynek elfogadását Kóka János gazdasági miniszter kezdeményezte a parlamenti pártoknál – derül ki Áder János frakcióvezető nyílt leveléből.

A Fidesz “semmi értelmét nem látja annak, hogy egy olyan semmitmondó nyilatkozatot írjon alá, amit a kormány nyilvánvalóan kampánycélokra kíván felhasználni, miközben – az elmúlt három év tapasztalatai legalábbis ezt mutatják – a benne foglaltakat egy pillanatig sem gondolja komolyan” – olvasható a frakcióvezető levelében.

A Fidesz frakcióvezetője közlése szerint a miniszter által kezdeményezett nyilatkozattervezetben megfogalmazottak “szögesen ellentmondanak” a kormány eddigi tevékenységének. Áder János levelében megjegyzi: “süket fülekre talált” a Fidesz azon kezdeményezése, hogy a parlament vonja vissza a szeptember 1-jétől hatályba lépő újabb járulékváltozásokat, és nem volt fogadókészség a Fidesz által tavasszal benyújtott munkabarát adópolitikai javaslatcsomagra sem.

Kóka János gazdasági miniszter július közepén adta át a gazdaság kilátásairól szóló nyilatkozattervezetet a négy parlamenti párt gazdasági szakértőinek. A tervezet céljaként azt jelölte meg, hogy politikai ciklusoktól függetlenül együttműködés alakuljon ki a gazdaságpolitika alapvető céljairól az emberek életminőségének javításához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik