Belföld

Napozhatunk a hétvégén

Kezdetben még csapadékos lesz az idő, szombaton és vasárnap viszont ismét sok lesz a napsütés, többfelé továbbra is 20 Celsius-foknál is melegebb lehet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, délen zivatar is kialakulhat, majd késő délutántól nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Emellett megerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15 fok, a legmagasabb hőmérséklet 15-21 fok között alakul.

Szombaton általában derült, napos idő várható, több gomolyfelhő az Északi-középhegységben és az Alföldön lehet, néhol futó zápor előfordulhat. Többfelé élénk, főként északkeleten erős lesz a légmozgás. A leghidegebb órákban 4-11 fok lehet. Nappal 17-22 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap a párásság, köd megszűnése után nagyrészt derült, napos idő lesz csapadék nélkül. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de az Észak-Dunántúlon azonban megélénkül, helyenként megerősödik a déli szél. A minimum-hőmérséklet 3-10, a maximum-hőmérséklet 17-22 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik