Gazdaság

Ünnepi teríték

Az ajándékok kicsomagolása és a kötelező rokonlátogatások után sok családra rázuhan a szabadidő. Tudják ezt a kulturális élet szereplői is, ezért az idén is gazdag programmal várják a kikapcsolódni vágyókat. Nekik gyűjtöttünk össze egy kis ízelítőt az ünnepek alatti programokból.


Ünnepi teríték 1

Macskafogó.

Az ünnepekre időzítette nyitását egy új budapesti teátrum. A Körúti Színház a Gutenberg Művelődési Otthon falain belül december 25-én debütál Molnár Ferenc A doktor úr című darabjával. A főváros legújabb színháza a hetvenes években fogalommá vált „körúti színház” jelenségét szeretné visszacsempészni a hazai kulturális életbe. A fogalom akkor olyan intézményt takart (ennek a hetvenes években elsősorban az Ádám Ottó vezette Madách felelt meg), ahol a legnagyobb formátumú színészek igényes vígjátékokban mutatták meg komédiás képességeiket. Molnár ismert darabja mellett a színház még az idén bemutatja Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátékát és a Sziámi zenekar Seres Rezső dalaiból összeállított különleges koncertjét.

A többi teátrum is készül az ünnepekre. Míg karácsony környékén délelőtt és délután több gyerekelőadással, esténként többnyire könnyed vígjátékokkal, zenés darabokkal csábítják be a hidegről a nézőket. Egyre több teátrum a szilveszterre is gondol (a december 31-i kínálatot lásd külön). Egyaránt találhatunk a szokásos 19 órás kezdéssel prózai színházi előadásokat, még éjfél előtt véget érő szilveszteri műsort, de olyat is, ahol az éjféli koccintás része a programnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik