Gazdaság

A száz lépés csaknem mindegyike működik majd januártól

A száz lépés több mint 90 százaléka még az idén érvényre jut, és az egészségügyi intézkedések 3 éves folyamatát kivéve mindegyik életbe lép 2006 januárjától.

“A Száz lépés programjához kapcsolódó 11 törvénymódosítást tárgyal és fogad el július 4-ig meghosszabbított ülésszakán a parlament. Ezek egy része még szeptemberben, zömük január 1-jén életbe lép. Az érvényes és születendő kormányhatározatok, illetve törvények révén több, mint 90 százalékuk még az idén érvényre jut” – mondta Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt (MeH) vezető miniszter az MSZP szombati zalaegerszegi juniálisán tartott tájékoztatón.

Az intézkedések jelentős részéhez kötődő uniós és állami támogatású fejlesztésekről szólva kifejtette: “fontos, hogy az emberek, közösségek által elképzelt település- és régiófejlődés alakuljon ki”, de ehhez konszenzusra, és a lehető legnagyobb arányú befogadásra alkalmas térségi, vállalkozói, illetve civil pályázati programkészítésre van szükség.

“Tavaly óta a megyéből érkezett 282 NFT-pályázatból 115 nyert el összesen 3,1 milliárd forint támogatást, és 2002-2005 között 1065 kisebb-nagyobb – 31,7 milliárd forint értékű – önkormányzati beruházás valósult meg, 12,1 milliárd forint állami finanszírozással. Ebben az időszakban a zalaegerszegi kistérség 132 beruházással gyarapodott, 10,1 milliárdos összértékben, 4,1 milliárdos támogatással” – érvelt adatokkal a kancelláriaminiszter.

Hozzátette, hogy célratörő, sikeres programokkal az évente elnyert uniós forrásoknak akár a tízszereséhez is hozzájuthatnak a pályázók a következő közösségi költségvetési ciklusban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik