Gazdaság

Történelmi csúcson is forogtak a Richter papírok

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 44,62 pontos csökkenéssel, 18.361,50 ponton zárt hétfőn. Az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 0,24 százalékos gyengülés.

A 12,4 milliárd forintos forgalomban erősödött a Mol és a Richter árfolyama az előző kereskedési napi záráshoz képest, a gyógyszergyártó cég papírjai napközben történelmi csúcson, 30 300 forinton is forogtak.

A Mol árfolyama 10 forinttal, 17 000 forintra erősödött, forgalma megközelítette az 5 milliárd forintot. Az OTP-részvények ára záráskor 40 forinttal maradt el a péntekitől, a mintegy 2,6 milliárd forintos forgalomban a bankpapír 6 630 forinton zárt. A Richter 50 forinttal ért többet mint az előző kereskedés napon, 29 850 forintot. A gyógyszergyártó részvényeinek forgalma 1,8 milliárd forint volt. A Magyar Telekom papírjai 1 forintot gyengültek, 870 forinton zártak, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.

Az üzletkötők csendes, átlagos forgalomról számoltak be. Nagy Péter, a HVB Bank munkatársa elmondta, hogy a BUX index nap közben 1 százalékkal gyengült, ehhez képest a zárásra erősödött. Megemlítette a Richter árfolyamának új csúcsát és hozzátette, hogy zárásban is hétfőn érte el a legmagasabb értékét a papír, ami továbbra is a befektetői optimizmust tükrözi. Az üzletkötő szerint a Richter kedvező megítélése a következő napokban is fennmaradhat, nem számít az árfolyam jelentősebb korrekciójára. A többi részvénytől a hétfőihez hasonló, kismértékű ingadozást vár. A Mol árfolyamát azonban a dráguló olajár erősítheti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik