Gazdaság

Kuncze: közel az adóreform

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke biztos abban, hogy rövid időn belül lesz megállapodás az adócsökkentésről. Ezt a kisebbik kormánypárt elnöke közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A SZDSZ vezetője közölte: folytatódik az adócsökkentés, és ezt nem lehet másként megoldani, csak úgy, ha közben a kiadási oldalon szigorúak. Hangsúlyozta, hogy az adók csökkentése összefügg a kiadások csökkentésével, szigorú ellenőrzésével.

Konkrétumot a még zajló egyeztetésekre hivatkozva nem mondott, ugyanakkor jelezte: az ezzel kapcsolatos bejelentések jövő hétre várhatók.

Arra az újságírói felvetésre, hogy eszerint a pénzügyminiszter szavait sem kell komolyan venni arról, hogy nem lesz radikális adócsökkentés, úgy válaszolt: a pénzügyminiszter mondatait mindig komolyan kell venni, ha már megszülettek a politikai döntések, jelenleg az egyeztetések még folynak.

Kérdésre válaszolva közölte: az SZDSZ gondolkodásában az egykulcsos adó nincs kizárva.

Meggyőződésük, hogy abba az irányba kell menni, hogy az adófizetők minél nagyobb hányada, több mint 90 százaléka egy kulcs szerint adózzon. Ez azt jelenti, hogy ha két kulcs van, akkor is minél magasabb legyen az alacsonyabbik kulcs sávhatára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik