Belföld

Mészáros: nem Felcsúté a stadion, amit Csányi, Demján is támogatott

A Puskás Akadémia alapítványának elnöke a csütörtökön megjelenő Heti Válasznak beszélt a Pancho Arénáról.

A hetilap által Magyarország legvitatottabb sportlétesítményének titulált stadionról az építtető Puskás Akadémia alapítványának elnöke azt mondta, hogy annak méretéből is látszik, hogy nem egy profi klub, hanem egy utánpótlás-bázis stadionja épült fel, amely nem Felcsúté, hanem a Puskás Akadémiáé.

„Nem egy falusi csapaté, hanem egy bennlakásos, több száz gyereknek futballozási lehetőséget nyújtó akadémiáé. És persze az egész országé. Közpénz egyetlen fillér sem jött a stadionra, hacsak valaki a társasági adó felajánlásának a lehetőségét nem tekinti annak” – tette hozzá Mészáros Lőrinc, aki a támadások miatt eddig kerülte a nyilvánosságot.(Korábbban Orbán Viktor is ezzel érvelt.)

Most a Heti Válasz előzetese szerint a polgármester elárulta, hogy noha a kormányfővel egy iskolába járt, csak ’99-ben találkoztak, amikor újra igazolt futballista lett náluk. Többször beszélgettek: Orbán Viktor szüksége volt olyan helyi emberekre, akik a futballakadémiáról szőtt – és akkor Mészáros számára misztikusnak tűnő – álma megvalósításában segíthettek, és amikor éppen tíz éve létrehozta az akadémiát működtető alapítványt, őt kérte fel a kuratórium elnökének.

A polgármester az interjú előzetese szerint emlékeztetett rá, hogy már ’91-ben vállalkozó volt. „A településeken akkor kezdték el kiépíteni a gázhálózatot, és a mi kft.-nk a környéken rengeteg munkához jutott. Később is sikeresen vállalkoztam tovább, tehát nem a Fidesz-kormányoknak köszönhetően gazdagodtam meg. (…) A beruházás zöme akkor valósult meg, amikor az alapító, tehát Orbán Viktor ellenzékben politizált, tehát hamis az a vád, hogy az akadémia közpénzekből épült volna fel. Olyan támogatók is az ügy mellé álltak, mint Demján Sándor vagy Csányi Sándor.” A teljes interjú csütörtökön megjelenő Heti Válaszban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik