Belföld

Demokrácia és EU a Jobbik repertoárjában?

A szocialisták nem tisztességes demokraták - írja a párt EP-képviselője, aki az uniós polgárok munkahelyeit is félti.

„Kommunistából nem lesz tisztességes demokrata” – ezt írja Szegedi Csanád hétfői közleményében az MSZP-re utalva. A Jobbik EP-képviselője szerint a szocialisták „szélsőséges kommunisták”, akik „alpárian és magyarellenesen” viselkedtek az Országgyűlés alakuló ülésén. A többi közt például sérelmezi, hogy a házelnök beszéde alatt hangosan beszéltek, a Székely Himnusz eléneklése helyett pakolásztak és kivonultak az ülésteremből, és fájlalja azt is, hogy a szocialista politikusok „izraeli kitűzővel” jelentek meg az Országházban.

Szegedi nem csak demokráciáról, hanem európai uniós politikáról is nyilatkozott hétfőn egy másik közleményben. Ebben hevesen támadja a multinacionális cégeket és az azokat támogató gazdaságpolitikát, amelyek – véleménye szerint – az EU-ban tapasztalható munkanélküliség legfőbb okai.

„A Jobbik azt szeretné, hogy vessünk véget a multinacionális cégek gazdasági egyeduralmának és adjuk vissza a kisgazdáknak, a családi vállalkozóknak Európát, hogy segítségükkel felszámolhassuk a munkanélküliséget az Európai Közösségen belül” – írja a radikális párt EP-képviselője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik