Belföld

A nagy magyar mellényügy

Vona nem enged. Mellényben megy és a Jobbiknak akarja a nemzetbiztonsági bizottságot.

Vona Gábor továbbra is pártjának akarja a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját. A Jobbik elnöke azt követően mondta ezt, hogy az MSZP és az LMP azzal állt elő, tárgyalások újra a kérdést. Vona szerint az MSZP-t és az LMP-t felhasználva “hazai és nemzetközi háttérerők mozdultak meg” azért, hogy pártjától elvegyék a nemzetbiztonsági bizottság vezetését.

A Jobbik nem akarja visszaléptetni az ügyészségi nyomozás alá került, területi listáról mandátumot szerzett képviselőt, Samu Tamás Gergőt. Vona Gábor azt is közölte, hogy holnap gárdamellényben megy a parlament alakuló ülésére, mert ezt nem tartja jogsértőnek, hiszen csak szolidaritását fejez ki “azok iránt, akiket az előző kormány antidemokratikus módon üldözött”.

Vona mellényügyében korábban már állást foglalt, államfő, főrendőr, alkotmányjogász, több párt (az MSZP többször is), a legújabb fejlemény pedig, hogy holnap a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom nagy mellénynap címmel az Országgyűlés megalakulásával egy időben villámakciót szervez a Kossuth téren.

A rendészeti tárca irányítója közben közleményben tudatta, hogy panasszal fordult a fővárosi főügyészhez, amiért – bűncselekmény hiányában – elutasították a Vona Gábor elleni feljelentését. Forgács Imre azért tett feljelentést, mert a Jobbik elnöke kampányzáróján olyan kijelentéseket tett a jogerős bírósági ítélettel feloszlatott Magyar Gárda védelmében, amelyek alkalmasak a bíróság döntése elleni általános engedetlenség szítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik