Gazdaság

35 évre nőhet a Fészekrakó korhatára

A Világgazdaság információi szerint Gyurcsány Ferenc hétfőn az MSZP-frakció zárt ülésén elmondta: október elsejétől felemelik a Fészekrakó program életkorhatárát 30-ról 35 évre.

A büdzséről szólva kiemelte a miniszterelnök, hogy szigorú, fegyelmezett költségvetést készít a kormány. Azt tudni, mennyi adót szednek be, mekkora lesz a növekedés, az infláció, a hiány mértéke, e cölöpök mellett kell elosztani a forrásokat. A családtámogatásra 40 milliárd forint pluszt költenek, október elsejétől pedig felemelik a Fészekrakó program életkorhatárát 30-ról 35 évre. Kiemelt terület lesz az agrárium s a nyugdíjak reálértékének növelése. Mindezekre a fedezetet a minisztériumoktól vonják el. A kormányfő elmondása szerint jövőre 150 milliárd forinttal kevesebbet kapnak majd a tárcák, 150 milliárd forintot tesz ki pluszban még a tartalékolás. Ezzel elkerülhetetlen lesz intézmények megszüntetése s a tárcáknál a feszesebb gazdálkodás.

Ha ma lennének a választások, azt nem nyerné meg az MSZP, ezt ki kell mondani – fogalmazott a lap információi szerint Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: a győzelemhez karakteresebb, erősen baloldali politikára, egyre erősödő kampányra van szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik