Belföld

A Magyar Írószövetség díjat adott át

Hornyik Miklós író és Szörényi László irodalomtörténész vette át szombaton délben az Arany János-díjat a Magyar Írószövetség székházában.

A koszorúk elhelyezésekor Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere emlékeztetett arra, milyen fontos szerepet játszottak a szövetségbe tömörült magyar értelmiségek a forradalomban és később, a megtorlás és elfojtás idején is az események emlékének megőrzésében.

A Magyar Írószövetség Bajza utcai székházánál lévő emléktábla alatt koszorút helyeztek el a Nemzeti Erőforrás Minisztérium képviselői, a polgármester, a Magyar Művészeti Akadémia tagjai, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete irodalmi tagozata, a Magyar Írók Egyesülete, a Magyar P.E.N. Klub képviselői.

Az esemény után a székházban adták át a szövetség idei Arany János-díjait, először Hornyik Miklós Újvidéken született írónak, aki műveiben a huszadik századi Kárpát-medencei, különösen szülőföldje, a délvidéki magyarság életének hétköznapjait rajzolta meg. Az író 1991 óta él Budapesten. Majd Szörényi László irodalomtörténész, rövid ideig diplomata, a régi magyar és a neolatin irodalomnak egyaránt avatott tudósa vette át az elismerést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik