Belföld

MSZP: Mi mondtuk, hogy megszorítások jönnek!

A szocialisták szerint Orbán Viktor végre közölte a lényeget: hazudtak!

Az MSZP szerint Orbán Viktor bejelentését ősszegezve az egyértelműen megállapítható, hogy “megszorítások lesznek, legfeljebb áttételesen, bár van itt direkt változat is” – reagált a miniszterelnök szavaira Katona Tamás, a szocialisták elnökségének tagja.

Közleményében emlékeztet, hogy a miniszterelnök szerdai beszédében három ágazatot érintő, költségvetési bevételt javító intézkedést jelentett be, mely új adók kivetését jelenti. Az energiaszektortól 70 milliárdot, a kereskedelmi szektortól 30 milliárdot és a telekommunikációs szektortól 65 milliárdot akar beszedni.

A politikus szerint ez egyértelműen azt jelenti majd, hogy a cégek a veszteségeiket valamilyen formában átterhelik a fogyasztókra, “azaz megint a nép fizet, csak nem egyértelműen, hanem majd apránként”.

Katona Tamás úgy fogalmaz, hogy emellett van egy sokkal direktebb megszorítás, a kormány a magán-nyugdíjpénztári átutalásokat befagyasztja 2011. december 31-ig. Meglátása szerint ezzel a miniszterelnök “2 millió magyar állampolgár nyugdíjának kifizetését sodorja veszélybe, vagyis belenyúlt az emberek pénztárcájába”.

A politikus szerint “a hazugságoknak vége, Orbán Viktor végre közölte a lényeget: hazudtak!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik