Belföld

A Wärtsilä Magyarországon és a Shell Hungary zRt. olajbeszállításról ír alá megállapodást. (X)

Mysella XL 40-es motorolaj beszállításáról írt alá hosszú távú megállapodást Magyarországon a Wärtsilä és a Shell Hungary zRt.

A Wärtsilä Magyarországon és a Shell Hungary zRt. olajbeszállításról ír alá megállapodást. (X) 1

A kenőolajat Magyarország területén működő Wärtsilä 34SG és Wärtsilä 220SG kombinált hő- és villamos erőművekben (CHP-Combined Heat and Power) fogják használni, melyek összesen 113 MW villamos áramot szolgáltatnak az országos hálózatba.

A 3 évre szóló beszállítói megállapodás a Wärtsilä Corporation és a Shell Lubricants által aláírt globális szerződés eredménye, amely szerint a Shell Mysella XL 40-es kenőolaját mindig az aktuálisan felmerülő igények szerint szállítják.

A Wärtsilä új-generációs gázmotorjait úgy tervezték, hogy megfeleljenek mind a jelenlegi, mind pedig a jövőben várható emissziós előírásoknak. a Mysella XL 40 speciálisan a szegény keverékű égéstechnológia szerint működő, szikragyújtású gázmotorokhoz lett kifejlesztve.

A Wärtsilä és a Shell jó kapcsolata hosszú időre nyúlik vissza. 1994-ben a Shell üzembe helyezett egy négyhengeres, soros Wärtsilä 20-as dízel motort kutató és fejlesztő központjában kenőolaj és üzemanyag tesztelés céljából. Ezt a motort hangsúlyozottan a közepes fordulaton működő dízel motoroknál alkalmazott Shell Argina típusú kenőanyagok kifejlesztésénél használták.

“Ez az egyezség tovább erősíti a Shell-el már amúgy is meglévő erős és régóta tartó kapcsolatukat, és különös jelentőséggel bír erőműveink folyamatos, sikeres működtetésének szempontjából.” – nyilatkozta Tom Backlund Úr, a Wärtsilä magyarországi ügyvezető igazgatója.

“A Shell Mysella XL 40-ese egy igen sikeres termék, speciálisan arra kifejlesztve, hogy megfeleljen a szikragyújtású gázmotorok magas üzemeltetési paramétereinek és olajigénybevételének, mint a Wärtsilä 34SG, melyet Magyarország szerte alkalmazunk. Az elkövetkező 2 esztendőben további két olyan erőmű telepítése várható, melyek ezt a kenőolajat szintén előnyösen hasznosítani tudják.” – tette hozzá Backlund Úr.

További információkért kérjük keresse:

Tom Backlund
Ügyvezető Igazgató
Wärtsilä Magyarország
Tel: +36 23 532 127
Fax: +36 23 532 128

A Wärtsilä Corporation-ről:
A Wärtsilä ügyfelei üzleti fejlődését teljes, az élettartam egészét végig kísérő energiaellátó megoldásaival segíti elő. Jobb és környezetkímélőbb technológiák fejlesztésekor a Wärtsilä termékeivel, megoldásaival, valamint szolgáltatásaival a hajózási és energia piacra fordítja figyelmét. Az innovatív termékek és szolgáltatások által a Wärtsilä igyekszik ügyfelei legértékesebb partnerévé válni. Ez világszerte 70 ország, 150 Wärtsilä kirendeltség, több mint 16000 magasan képzett munkatársának elhivatottságával érjük el. A Wärtsilät a Skandináv tőzsdén is jegyzik. (Helsinki, Finnország).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik