Belföld

MSZP: osztogatás helyett fosztogatásra készül a Fidesz

Létszámleépítésekre és megszorításokra kell számítani az önkormányzati választások után a szocialisták szerint.

Osztogatás helyett fosztogatásra készül a Fidesz az önkormányzati választások után a szocialisták szerint. Török Zsolt, az MSZP szóvivője csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ennek az ellensúlya a szocialista párt lehet.

Létszámleépítésekre és megszorításokra kell számítani az önkormányzati választások után a szocialisták szerint. Török Zsolt, a párt szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ezek ellen csak egy szocialista polgármester és egy MSZP-s városvezetés tud védelmet nyújtani. A politikus életszerűtlennek nevezte azt, hogy egy fideszes polgármester saját kormányánál kezdene tiltakozni a településen történő esetleges leépítések, illetve megszorítások miatt.

Török Zsolt emlékeztetett, hogy míg a fideszes vezetésű debreceni önkormányzat 120 milliárd forintnyi támogatást kapott a szocialista kormányoktól, addig a Fidesz a Széchenyi-terv forrásaiból 20001-2002-ben csaknem felerészben saját vezetésű településeket támogatott.

Az MSZP szóvivője arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány az önkormányzati választások után ismertetné a költségvetés sarokszámait, ami után energiaárakról és létszámleépítésekről kezdenek majd tárgyalásokat. A szocialista párt éppen ezért azt kéri, hogy ezeket az adatokat minél előbb, még az október 3-i voksolás előtt ismertessék – tette hozzá a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik