Gazdaság

Surján: a kormány segíthetné a kkv-kat

A kormány saját hatáskörében dönthetne a kis- és középvállalkozások (kkv) esetében arról, hogy az EU-s pályázati önrészt a jelenlegi 60-70 százalékról 30-40 százalékra csökkentse, emiatt nem kell az unióhoz fordulnia - mondta a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke.

Gyurcsány Ferenc négypontos javaslatának első pontja támogatandó, hiszen a kis- és középvállalkozások számára kezelhetetlen az előírt önrész – mondta Surján László sajtótájékoztatón. Hozzátette: az önrész mérséklésének lehetősége azonban most is a magyar kormány rendelkezésére áll, ám ezt nem teszi meg.

A politikus közölte: a helyzet javítása érdekében a KDNP hárompontos javaslatot fogalmazott meg a kormány, illetve a kormányfő számára.

Gyurcsány Ferenc kedden jelentette be, hogy a magyar kormány négypontos javaslatot terjeszt az EU állam- és kormányfői elé a pénzügyi válság leküzdése érdekében. A javaslat első pontja megváltoztatná a kohéziós politikai szabályozást a kis- és közepes vállalatok javára, így az egyes programokon belül kisebb lenne a nemzeti hozzájárulás minimálisan megkövetelt mértéke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik