Nagyvilág

Távozó Terminátor, szupertitkos kémprogram, ausztrál áradás [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Szlovákiában nincs nagy érdeklődés a magyar állampolgárság felvétele iránt. “Mérsékelt érdeklődésről számolhatok be. Az időpontokat a kérelmek beadására már korábban egyeztettük. A konzulátus a kérelmek átvételére minden területen felkészült, és a spontán érdeklődők ügyét is el tudjuk intézni” – nyilatkozta hétfőn Farkas Géza, pozsonyi magyar konzul.
Bővebben…

Hétévnyi kormányzás után távozik posztjáról Arnold Schwarzenegger, Kalifornia állam kormányzója. A terminátor és a kormányzó (governor) szó összevonásával létrehozott „Governator” becenévvel ellátott, osztrák születésű Arnie lemondásakor viszonylag nagy népszerűségnek örvend, annak ellenére, hogy terveiből korántsem sikerült mindent megvalósítania.
Bővebben…

Feszültséget okozott az Európai Unióban az Egyesült Államok és Németország közös, 270 millió dolláros titkos kémműholdprogramjának terve. Washington és Berlin egy kereskedelmi vállalatnak álcázva tervezik elindítani a kémprogramot, amelyet valójában a német hírszerzés, illetve a német nemzeti légügyi és űrkutató központ irányít.
Bővebben…

A hadsereg repülőgépei siettek hétfőn a részben már elöntött kelet-ausztráliai Rockhampton segítségére, hogy ellássák alapvető élelmiszerekkel a nagyvárost. A Fitzroy folyó torkolatánál fekvő 75 ezres Rockhamptonben egyre fenyegetőbb a helyzet, a vízszint hétfőn is tovább emelkedett, több körzetben elöntötte a rakpartokat és számos utca is víz alatt áll.
Bővebben…

Az Európai Unió magyar elnökségének megkezdéséről írnak a hétfői román lapok a Fidesz-kormány eddigi belpolitikájának a tükrében. A Ziarul Financiar írásának címében úgy fogalmaz: az EU elnökségét most az a Magyarország veszi át, amelyet Európa legautoritáriusabb politikai vezetője irányít.
Bővebben…

Erőszakos tüntetésekben öltött testet az egyiptomi keresztények haragja az alexandriai kopt templom ellen elkövetett támadás miatt. A III. Senuda kopt pátriárka székhelye, a Szent Márk templom környékén gyülekező tüntetők kövekkel és üvegekkel dobálták meg a rendfenntartókat, vasárnap este Kairó belvárosában a biztonsági erők 45 tagja és két járókelő megsebesült.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik