Poszt ITT

Ön hogyan vásárol az élelmiszerbotrányok után?

Az elmúlt hetekben egyre több romlott élelmiszerre bukkantak az ellenőrök országszerte, a legnagyobb botrányt pedig az a cég váltotta ki, amelyik átcímkézte az élelmiszerek szavatossági idejét. Az ÁNTSZ csak november utolsó hetében 415 esetben összesen 35,13 millió forint bírságot szabott ki.

A fővárosi Lehel téri piacon például több tonna lejárt szavatosságú virslit, az egyik szegedi hipermarketben pedig 35 kilogramm szalmonellás húst foglaltak le. A napokban pedig három törökbálinti élelmiszerraktárban találtak a hatósági ellenőrök 100 tonnánál is nagyobb mennyiségű szabálytalan csomagolású és hamisított dátumú élelmiszereket. A M.E.G.A. Trade Kft. raktáraiban elsősorban romlott tejtermékek, lekvárok, müzlik, csokoládék, félkész konyhai termékek szavatossági idejét címkézték át.

Az ellenőrök később egy illegális tojáscsomagolóra is rábukkantak, ahol egymillió, Németországból származó tojás regisztrációját, engedélyeztetését hamisították meg, vagyis nem lehet nyomon követni, hogy honnan származik az árukészlet, és az eltarthatósági idejére vonatkozó adatok is bizonytalanok. Az élelmiszerbotrány továbbra is fokozódik, pénteken ugyanis újabb hamisított dokumentumokkal ellátott élelmiszerekre bukkantak az ellenőrök üllői, vecsési és gyáli logisztikai központokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik