Poszt ITT

Az év magyar sportolója

Az év zárásaként az FN olvasói megszavazhatják, hogy a hazai sportolók közül ki nyújtotta a legemlékezetesebb teljesítményt 2006-ban. Az általunk ajánlott öt név mellett az Önök javaslatait is várjuk.

Ha az érmek számát nézzük, akkor a Kovács-Janics kajakkettesnek vannak a legjobb esélyei. A két klasszis versenyző ahol közösen vízre szállt – legyen az kettes vagy négyes – ott tarolt: a racicei Európa-bajnokságon éppúgy mint a szegedi vébén.

A lista elejére kívánkozik a margitszigeti Európa-bajnokságon két arany- és egy ezüst-, a helsinki rövidpályás Eb-n pedig egy arany- és két ezüstéremmel záró Cseh László, aki a Magyar Sportújságírók Szövetségének 49. alkalommal megrendezett Év Sportolója választásán a férfiaknál az első helyen végzett.

A nőknél Nagy Tímea részesült az elismerésben. Az ő idei produkciójáról is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni: a kétszeres olimpiai bajnok vívónőnk aranyérmet nyert a torinói világbajnokságon.

Nem szabad elfeledkezni Berki Krisztiánról sem. A lólengés csillaga folytatva a sportág csodálatos hazai hagyományait a második helyen végzett a szezonzáró Világkupa-döntőben, és év közben két Vk-versenyen nem talált legyőzőre.

Cseh Lászlóhoz hasonlóan Kovács Ágnes is három érmet nyert a margitszigeti úszó Eb-n. A sokadvirágzását élő 25 éves olimpiai és világbajnok úszónő óriási közönségsikert aratott, és ő ezt három bronzzal hálálta meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik