Poszt ITT

Ön hol tölti november 4-ét?

November negyedikén országszerte megemlékezéseket tartanak. Az 1956-os forradalom leverésének 50. évfordulóján Budapesten összesen 29 rendezvény kapott engedélyt, ezek közül kilenc kormányellenes demonstráció lesz.

A Battyány-örökmécsesnél november 4-én is folytatódnak a már több napja tartó kormányellenes tüntetések.A Szabadság téren tüntetni fog a Magyarok Világszövetsége, az MTV-székház előtt az Élőlánc Magyarország demonstrációjának keretében pedig felvonulás lesz a Madách tértől a Vértanúk teréig. Ezen kívül tüntetés lesz a Ferenciek terén, a Szerb utcában és a Vörösmarty téren is.

A Fidesz az emberi jogok tiszteletben tartásáért és a szabadságért szervez “szolidaritási menetet” a Terror Házától az Astoriáig. Tisztelettel arra szólították fel a rendőröket, hogy viperáikkal, gumilövedékeikkel, könnygázgránátjaikkal együtt maradjanak laktanyáikban, hogy ne ismétlődjenek meg az október 23-án történtek.

A Kossuth térre egyébként már több mint száz szervezet adott be demonstrációs kérelmet arra várva, hogy a rendőrség megszünteti a “műveleti terület” minősítést. Erre azonban egyelőre semmi esély nincs a rendőrség szerint.

A rendőrség “megfelelő létszámban és készültségben lesz jelen”, pontos számokat azonban nem mondanak. Annyi azonban bizonyos, hogy a megemlékezések és tüntetések miatt a belváros jó része le lesz zárva, vagy parkolási tilalmat rendel majd el a rendőrség szombaton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik