Poszt ITT

Ön mit vár az egészségügyi pénztáraktól?

A parlament hétfőn elfogadta a társadalombiztosítás módosításáról szóló törvényt. A kormány szerint az új rendszer jobb minőséget nyújt majd, az ellenzék és a civilek szerint viszont nem. A szakma sem ért egyet az egészségügyi reformmal.

Az Országgyűlés hétfőn név szerinti szavazással elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt. A szavazáskor 204-en voksoltak igennel, 168-an nemmel, Gyenesei István független képviselő pedig egyedüliként tartózkodott.

Jobb ellátást nyújtó és hálapénzmentes egészségügyet remél a kormány a hétfő este elfogadott, az egészségbiztosítás új rendszeréről szóló törvénytől. Az ellenzék szerint a magántőke profitéhsége szociálisan szét fogja szakítani Magyarországot. A jogszabály elfogadásával még nem dőlt el semmi: többek között az sem tudható, hogy a tőke érdeklődik-e egyáltalán ilyen feltételek mellett a hazai egészségügy iránt.

A szavazást követően a Civil Jogászbizottság elnöke népszavazást kezdeményezett, hogy ezzel próbálja megakadályozni a törvéy hatályba lépését. A Magyar Orvosi Kamara elnöke kedden kijelentette: ott fognak “betartani” a jogszabálynak, ahol csak tudnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik