Belföld

Együttműködési megállapodást kötött a Dun & Bradstreet és a FigyelőNet egy új üzleti adatbázis szolgáltatás létrehozására

Együttműködési megállapodást kötött egy közös internet alapú üzleti adatbázis szolgáltatás létrehozására a világ legnagyobb üzleti információ szolgáltatója, a Dun & Bradstreet hazai képviselete és a VNU Budapest Lapkiadó Rt.-hez tartozó üzleti és gazdasági portál, a FigyelőNet.

A FigyelőNet 2001. május 4-én együttműködési megállapodást írt alá a Dun & Bradstreet Hungária Kft.-vel arról, hogy közös erővel létrehoznak egy internet alapú üzleti adatbázis szolgáltatást, amely a hazai cégek számára nyújt majd nélkülözhetetlen információkat leendő vagy már meglévő üzleti partnereikről. A FigyelőNet és a Dun & Bradstreet Hungária Kft. a minőségi szolgáltatás jegyében kötötte meg szerződését.

Gerentsér Imre, a VNU internetes részlegének vezetője elmondta: “A két cég itthon egyedülálló minőségi üzleti adatbázis szolgáltatást nyújt majd. Az adatbázis a FigyelőNet híreivel, háttérelemzéseivel kiegészítve szolgáltatja majd a D&B marketing adatbázisát és ezzel továbbhalad azon az úton, melyen a FigyelőNet elindult, hogy az internet adottságait kihasználva, a hazai üzleti és gazdasági élet integrált információs központjává váljon. A szolgáltatások köre még bővül a hamarosan induló Hírforrással, amelyben a cégek közleményei lesznek mindenki számára elérhetőek.”

Miha Tamás, a Dun & Bradstreet Hungária Kft. adatbázis üzletágának igazgatója elmondta: “Az információtechnológiai robbanás következtében ma már könnyen és gyorsan lehet hozzájutni a cégek nyilvános alapadataihoz. Az üzleti döntéseknél ezért igazi versenyelőnyt az elemzéseket és összehasonlításokat, az adatok alapján számított következtetéseket egyaránt tartalmazó információk jelentik. A cégbíróság bejegyzési adatokat nyújt, a Dun & Bradstreet Hungária Kft. értéknövelt szolgáltatásaival, Magyarország legnagyobb – többek között tőkeerősségi mutatókat, ágazati összehasonlításokat, cégminősítő információkat tartalmazó – adatbázisával áll a hazai ügyfelek rendelkezésére.

A tervezett szolgáltatás keretein belül több mint 25 000 tényleges tevékenységet folytató cégről nyújtunk minőségi adatokat. A FigyelőNet, mint független, az üzleti életben meghatározó internetes portál kiváló partner, hogy a Dun & Bradstreet-től kapott cégadatbázist tökéletesen érthetővé tegye egy-egy ágazatról, annak tendenciáiról, valamint a piaci szereplőkről szóló cikkeivel, elemzéseivel kiegészítve.”

A Dun & Bradstreet Hungária Kft.

A Dun & Bradstreet Corporation a világ legnagyobb üzleti információ szolgáltatója. Az 1843-ban alapított cég jelenleg 38 országban 11 ezer munkatársat foglalkoztat, akik naponta többszázezer ügyfelet szolgálnak ki információs termékekkel és szolgáltatásokkal.

A magyarországi céginformációs piacot vezető Dun & Bradstreet Hungária Kft. 1992 óta áll a hazai ügyfelek rendelkezésére. A dinamikusan fejlődő, jelenleg 40 főállású alkalmazottat foglalkoztató magyar leányvállalat ügyfeleinek száma több, mint 1 000.

A D&B célja, hogy szolgáltatásainak folyamatos fejlesztésével hozzájáruljon partnerei sikeréhez. Céginformációs és üzleti marketing adatbázisainak használatát szerződéses ügyfelei részére online biztosítja.

A FigyelőNet

A jelenleg a VNU Budapest Lapkiadóhoz tartozó FigyelőNet üzleti és gazdasági portál 2000 novemberében indult. A portál és testvér magazinja a Figyelő az üzleti élet vezető információs központja. A FigyelőNetet naponta több mint 3000 üzleti döntéshozó, szakmai érdeklődő látogatja. A FigyelőNet portál, a Figyelő hetilap, a rendszeresen aktuális témákban rendezett Figyelő Fórummal, és folyamatosan bővülő szolgáltatásaival integrált kommunikációs központként működik.

A VNU-ról

29 kiadványával a VNU Budapest Lapkiadó Rt. Magyarország egyik legnagyobb lapkiadó vállalata. A kiadó a magazinpiacon 35%-os piaci részesedéssel rendelkezik, 420 munkatársa kb. 15 milliárd forintnyi éves árbevételt ér el. A kiadó 3 portál és 5 weboldal tulajdonosaként meghatározó szerepet játszik a hazai Internet piacon is.

A VNU Budapest Lapkiadó Rt. anyavállalata, a holland VNU egyike a világ legjelentősebb média és információ-szolgáltató vállalatainak. Fő tevékenységei közé a marketing & médiainformációs, üzleti információs szolgáltatások, illetve címjegyzékekhez kapcsolódó szolgáltatások tartoznak. Világszerte megközelítőleg 35 ezer alkalmazottja van, és az éves árbevétele eléri a 4 milliárd eurót.

További információ: Beleznay Éva, üzletfejlesztési menedzser (tel.: 437-3620, fax: 437-3737, e-mail: ebeleznay@vnubp.hu), Miha Tamás üzletágigazgató (tel.: 347-6761, fax: 280-3379, e-mail: mihat@dbhun.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik